Olyckliga tillsammans: Fem tecken på ohälsosamma relationer

Ohälsosamma relationer är farliga eftersom de försiktigt döljer sig som normala och tyst förstör din värld. Kvinnodagen hjälper dig att bedöma ditt personliga liv korrekt..

Varje kvinnas dröm handlar om ett lyckligt familjeliv utan skandaler och familjerelationer, så att ömsesidig förståelse råder i huset, mannen älskar och barnen blir lyckliga. Men i de flesta fall existerar en sådan idyll bara under de första åren av äktenskapet..

Äktenskap är ett emotionellt bidrag från både kvinnor och män, men vid ett visst stadium glömmer någon bort det och börjar dra filten till deras sida. Om vilka tecken som tyder på att paret har ett ohälsosamt förhållande är historien om kvinnodagen en psykolog av en extra klass och en ledande sextränare i Moskva Ekaterina Fedorova.

1: a tecknet: ”Jag bryr mig inte”

Från makarnas samtal kan du ofta höra den torra frasen: ”Jag bryr mig inte.” En man bryr sig inte, ser ut som en fru, en kvinna bryr sig inte var hennes man försvann. Och om vi först bara döljer förbittring mot detta, visar vi en annan likgiltighet. Om du inte lär dig att hantera känslor och kontrollord, blir det svårt i framtiden. Tyvärr misslyckas relationer som upprepade gånger förstärks av likgiltighet..

2: a tecknet: ”Jag är ägaren här”

Trots sympati, gemensamma intressen och livsstil kan paret uppleva svårigheter med ömsesidig förståelse. Det är nästan omöjligt att ändra vad som är inneboende i en person från barndomen. Det är allmänt accepterat att i familjen är makens dominerande roll, vilket innebär att alla beslut fattas av honom. För vissa män är det absolut inte viktigt att en kvinna har sin egen åsikt, hon har tre högre utbildningar och arbetar i två jobb.

Du är kvinna, håll käften! Det är svårt att bekämpa anklagelsen, eftersom frun är den ”svaga länken” i ögonen på en självsäker man. Som ett bevis på sin överlägsenhet börjar en man trumfa sina handlingar: ”Jag var i kriget, jag tjänade i armén, du kan inte ens föreställa dig hur mycket jag har gått igenom … Jag-jag-jag.” I ett sådant ohälsosamt förhållande kan en kvinna antingen uthärda eller inte uthärda, men att byta man kommer aldrig att fungera..

3: e tecknet: ”Jag är älskarinnan här”

I den moderna världen blir situationer allt vanligare när en kvinna undertrycker en man och förvandlar honom till en svagvillig man. Alla beslut fattas först efter hennes samtycke, hon arbetar mycket, och du – ”skalar potatisen i butiken eller någon annanstans så att ögonen inte ser dig.” Det är svårt att bota ett sådant förhållande på grund av temperament: smidiga melankoliska människor är nöjda med allt, och om inte, måste de bara stå ut med det. När allt kommer omkring, om du ändrar något, måste du arbeta på natten, laga dig själv och bo någon annanstans..

Tecken 4: förlust av respekt

Respekt är känslig materia, och om den går sönder kan den inte återställas. Om du tappar respekt, kommer inte sex att hjälpa, och pengar kommer inte att rädda dig, och du kommer inte att returnera dem till dig själv med något av dina meriter och gärningar i familjens namn. Respekt går inte förlorat direkt – det är en lång, rutinväg som alltid, utan undantag, leder till en återvändsgränd. Make kom hem från jobbet upprörd, skrek för ingenting – okej, han har en hård dag.

Han har inte tid att städa skorna på morgonen – ja, okej, det är inte svårt för dig, du rengör, annars är det svårt för honom att gå upp tidigt, han är en uggla. Och någon gång upplever dessa gester att alla gester av goodwill uppfattas som din plikt. Tar gradvis sin position som mästare, slutar räkna med dig och du sväljer hans förakt. Tja, vad kan du göra – han är en sådan person. Och det finns inget spår av respekt. Det kommer bara att bli värre längre.

Tecken 5: ”Det är för tidigt att få barn”

Om du har varit gift i flera år säger mannen fortfarande att det är ett stort problem. Du kan skjuta upp graviditeten i ett år om du är 27, men inte tre. Och om du är 37 kan du inte längre skjuta upp, du har redan kommit ikapp det avgående tåget. Och om din man inte förstår detta, kanske du bör tänka på vad som i allmänhet ansluter dig till den här personen. Familjen ska alltid ha positiva känslor och framsteg som tar relationer till en ny nivå. Barn – detta är framsteg, som är värt att sträva efter för varje kärleksfullt par..

Grunden för ett hälsosamt förhållande läggs i början av familjelivet, och allt vi får efter tio års äktenskap är resultatet av våra handlingar. Därför är det viktigt att komma överens om allt innan bröllopet. När du tilldelar ansvar i början, så var det. Om din man före bröllopet trodde att du – hans servicepersonal var överens (och du gick med på detta), så kommer det att vara så i äktenskapet.

En annan fråga är om det passar dig eller inte. Om du inte gillar det – inga problem, om du inte gillar det – arbeta på det innan äktenskapet, om det inte fungerar, tänk om du behöver ett äktenskap med den här personen. Och om du ännu inte är gift och läser den här artikeln, är rekommendationerna nedan bara för dig..