Och du är! 5 skäl till varför kvinnor gillar skäggiga män

Mer än 70% av tjejerna föredrar skäggiga killar. Varför är det så lockat av en partners tjocka ansiktshår??

För att komma fram till ovanstående statistik var jag tvungen att undersöka mer än ett dussin olika forum. Vissa skäggiga män verkar mer sexiga, andra mer modiga och andra ser inte någon form av omsorg och ansvar i dem..

– Nyligen har jag tappat huvudet från skäggiga män! Tidigare märkte jag inte detta, i allmänhet var smaken annorlunda, – skriver en av tjejerna på ett av dessa forum.

Låt oss ta reda på vad som är orsaken till spridningen av ”skäggmissbruk”.

”Han är pålitlig”

Så här svarade min bästa vän på frågan. Alla dessa renrakade ”barn” visar små pojkar. Du måste ta hand om dem, ta hand om dem … Oavsett om det är en skäggig man!

Som praxis visar är moderna kvinnor trötta på att ta ansvar och vill nu ta vad som helst för att bestämma. När man möter en bevuxen beundrare skapas en solid känsla av en rockman. Ett skägg är en stereotyp av soliditetens ålder och samtidigt av allvar och visdom.

”Han är brutal”

Tjockt ansiktshår kan få även en ”söt” pojke att se hård ut. Representanter för det starkare könet med ett utbrett utseende förvandlas lätt till riktiga män tack vare hårigheten på hakan. I ett sådant fall ser vi damer omedvetet en slags brutal alfahane, redo när som helst att slåss med ett rovdjur. I avlägsna, avlägsna tider drömde ingen om att raka sig. Vegetation uppträdde när det motsatta könet nådde sexuell mognad, vilket i sig innebar: det blev starkare och mognat. Med detta är både eld och vatten inte skrämmande.

”Han är frisk”

Ja, ja, det är precis vad många kvinnor tycker. Vi förknippar ökad hårighet med höga testosteronnivåer. Brist på manligt könshormon, som är ansvarigt för de primära och sekundära tecknen hos män, leder till impotens. När vi ser på en man med skägg ser vi honom först som en idealisk älskare..

En sak till: motståndare till vegetationen argumenterar inte för att den är ohygienisk. Så, de allestädes närvarande brittiska forskarna har gett ut information om att ansikten på glattrakade män är mer resistenta mot antibiotika av bakterier än hos skäggiga män. Det visar sig att det i den håriga delen av ansiktet finns fler epidermala stafylokocker – bakterier som kan förstöra E. coli-stammar..

”Han är sexig”

Det är nyheterna! Överraskande nog är detta precis vad de flesta kvinnor säger, som en gång haft oralsex med en skäggig partner. ”Det är mycket ljusare och mer ovanligt. Det stör inte alls, men kittlar trevligt ”, beskriver damerna känslorna på forumet. Enligt experter är detta förståeligt, att röra den känsliga kvinnliga huden med hårda borst är ytterligare irriterande.

”Han är mysig”

”De är så hemtrevliga, omtänksamma, mysiga eller något …” – detta sa de flesta tjejerna. Förresten, för några år sedan publicerade australiska forskare resultaten av en studie enligt vilken skäggiga män uppfattas som de bästa kvinnorna. Och vi talar inte om en tre dagar lång stubb, utan om ett skägg. Här återigen frågan om mognad, maskulinitet och ansvar.

Andra studier visar att även spädbarn föredrar håriga ansikten. Smulor upp till ett år väljer visuellt kontrasterande objekt. Således lockas spädbarn mer av en skäggig pappa än av en mamma, och små barn med stort nöje pekar runt i sin fars ”snår”.

Fashionabla ”orakade”

För vissa kvinnor är ett skägg associerat med manlig lathet: de säger att jag inte vill raka mig och det är så modernt. Fashionabelt, men inte alla! Idag skiljer stylister följande typer av skägg.

ryska. När borsten helt täcker nacken och hakan, fånga kinderna och täck överläppen.

Pipskägg. Ett mer anständigt namn är getskägg. Denna ”furry” ligger runt läpparna och en lång tuft i hakan.

Sjöman. Denna typ av vegetation är formad som ett ankare och kombineras med tunna rankor som delar den i mitten..

Hakrem. Hårighet i form av en kant av kort hår från ett tempel till ett annat.

Balbo. Frisyralternativ, där, till skillnad från ”sjöman”, är halva underkäken bredare.

Brett. Haka och underkäke täckt av vegetation men förbunden med kullar.