En nyligen skild man: är det värt att bygga ett förhållande

Är det möjligt att bygga en familj med en man som nyligen skilde sig? Idag hjälper vår expert dig att förstå det här svåra problemet..

Alexey Skurikhin, tränare inom familjerelationer, författare till grundkursen, lycklig man och far till två söner

Jag får ofta brev från kvinnor med en fråga så här: ”Jag träffar en man, han är ännu inte redo för ett seriöst förhållande, men han kan förstås, han blev nyligen frånskild. Hur kan jag övertala honom till ett seriöst förhållande? ”Jag kommer att svara direkt: inget sätt!

Inte för att han är en förlorad person eller om någon tjej inte är så, utan för att påståendet av frågan är fel. Varför bry sig om att försöka övertala någon? Även en häst kan inte tvingas dricka vatten om den inte vill dricka, och ännu mer en man. Nej, de letar efter någon form av hemliga manipulationer (kärleksformer, manschetter, NLP-tekniker) så att hästen fortfarande kan dricka.

Låt oss vara ärliga

Det finns en välgrundad åsikt bland folket att ett seriöst förhållande med en frånskild man bara kan skapas under det andra året av hans fria liv, när bekymmerna avtar, smärtan avtar och personen kommer att bestämma vad han vill ha för sig själv i framtiden.

Varför inte direkt?

Eftersom han också upplevde negativitet är det inte heller lätt för honom (inte för alla, det finns undantag), och han kanske vill skapa omedelbart något vackert, men han tillåter inte sin förmåga just nu (bara han och en specialist) har jobbat).

Så starta en relation med en nyskild man bara om du är redo för att förhållandet ska gå sönder inom ett år, det vill säga om du själv inte vill ha allvar. Och pausa om du inte är redo att handla för ett tillfälligt förhållande..

Om du fortfarande inte vill vänta 1-2 år på att han klarar av stress och är rädd för att han kommer att fångas, följ dessa regler:

1. Stöd inte honom för att anklaga exen

Sluta klagomål och gnälla, annars kommer det att döda romantiken mellan dig på plats.

2. Låt dig inte ifrågasättas om hur det var och vem som är skyldig

Låt honom berätta när han är redo, men samtidigt vara neutral och ta hänsyn till det.

3. Om han avslöjade för dig något från hans tidigare förhållande, be inte om detaljer.

Detta kommer inte att spela i dina händer, för för en man är en kvinnebekännare mer som en mamma, och du riskerar att få hans infantila beteende som en gåva..

4. Var försiktig och uppmärksam

Det visar sig ofta att efter en skilsmässa börjar en nygjord ungkarl flera romaner samtidigt. ⠀

5. Uttryck kritik så konstruktivt som möjligt.

Avstå från grymhet, cynism och svartsjuka, detta kommer att skada honom mycket mer smärtsamt än en vanlig ungkarl – och i princip är detta begrepp som inte ingår i en familj.

6. Håll samtidigt dina personliga gränser

Inklusive – skynda dig inte att ha sex! Och ignorera inte oförskämdhet. Annars kommer det att slå tillbaka senare.

7. Var öppen om vad du inte är nöjd med.

Kanske kommer han att hitta styrkan att förändra något i sig själv, och om inte, ska du inte slösa tid på någon som du tvivlar på för mycket.

8. Och viktigast av allt – var inte fascinerad

Var uppmärksam på hans brister, i skilsmässa är en man vanligtvis mycket villig att visa sitt sinne, så det är upp till dig – ta det medvetet.